T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
UŞAK / MERKEZ - Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlkokulu

Mazhar Gürbüz Özgeçmişi

MAZHAR GÜRBÜZ ÖZGEÇMİŞİ

11.05.1938 tarihinde Uşak merkeze bağlı Ortaköy Köyünde doğdu. Çiftçi olan Arife ve Emine GÜRBÜZ çiftinin üç erkek bir kız olan dört çocuğundan en küçüğü olarak dünyaya gelmiştir.

Mazhar GÜRBÜZ o zamanlar 5 yıl olan ilkokulu köyünde okumuştur. Öğrenimini devam ettirmek için Kütahya’ya gitmişse de imkânsızlıklardan dolayı kısa bir süre sonra tekrar köyüne dönmüştür. Çiftçilikle uğraşmıştır. 04.04.1961 tarihinde kendi köyünden olan yine çiftçi bir ailenin kızı Hasibe GÜRBÜZ ile evlenmiştir.

9 yıl köylerinde çiftçilik ile meşgul olan Hasibe – Mazhar GÜRBÜZ çifti 26.06.1969 tarihinde Mazhar GÜRBÜZ’ün işçi olarak Almanya’ya gitmesiyle yeni bir hayata başlamışlardır. Mazhar GÜRBÜZ 3 yıl otomobil fabrikasında çalıştıktan sonra, 25 yıl boyunca da eşinin çalıştığı hastane de işine devam etmiş ve 1998 yılında emekli olmuştur. Emeklilik ile birlikte yılın 6 ayı Türkiye’de 6 ayı Almanya’da geçirerek yaşamını sürdürmüştür. Uşak il merkezi İslice mahallesinde eşi Hasibe GÜRBÜZ ile mütevazi bir evde ikamet etmektedirler.

Çok zor şartlarda başlayan hayatları yıllarca gurbette işçi olarak çalışmalarıyla süren hayırseverlerimiz alın terleriyle kazandıklarından 1998 yılında okulumuzu yaptırmışlardır. Okulumuzu yaptıran bölgemizde ayrıca bir sağlık ocağı ve Banaz Küçükler Köyünde de cami yaptıran, insanlığa bıraktıkları eserlerle ebediyen gönüllerde yaşayacak olan Mazhar GÜRBÜZ’e sonsuz teşekkürler ederiz. 

Hayırsever Mazhar GÜRBÜZ 17.02.2022 tarihinde vefat etmiştir. Mezarı doğum yeri olan Ortaköy Köyünde bulunmaktadır.

 

TEŞEKKÜR EDERİZ.

Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlkokulu

Personeli ve Öğrencileri

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.04.2024 - Güncelleme: 03.04.2024 21:40 - Görüntülenme: 27
  Beğen | 0  kişi beğendi