T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
UŞAK / MERKEZ - Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlkokulu

Hasibe Gürbüz Özgeçmişi

Hasibe GÜRBÜZ ÖZGEÇMİŞİ

            Hasibe GÜRBÜZ 21.03.1943 tarihinde Uşak İli Ortaköyünde dünyaya gelmiştir. Çiftçi olan Kemal ve Ümmügülsüm KARAKOÇ çiftinin üç kız bir erkek dört çocuğundan 2.si olarak dünyaya gelmiştir.

Hasibe GÜRBÜZ o zamanlar 5 yıl olan ilkokulu köyünde okumuştur. 04.04.1961 tarihinde kendi köyünden olan Çiftçi bir ailenin oğlu olan Mazhar GÜRBÜZ ile evlenmiştir. Dönemin zor şartlarında 18 yaşındaki Hasibe GÜRBÜZ gelin olduğu gün giyecek ayakkabısı olmadığı için annesinin düğün hediyesi olan küpelerini satarak ayakkabı almıştır. Dokuz yıl çiftçilikle meşgul olan Hasibe – Mazhar GÜRBÜZ çifti 26.06.1969 tarihinde Mazhar GÜRBÜZ’ ün Almanya’ya işçi olarak gitmesiyle yen bir hayata başlamışlardır. Yaklaşık 1 yıl eşinden ayrı kalan Hasibe GÜRBÜZ 07.07.1970 tarihinde eşinin yanına giderek işçi olarak çalışmaya başlamıştır. 25 yıl boyunca hastanede çalıştıktan sonra 1995 yılında rahatsızlığından dolayı erken emekli olmuştur. Emeklilik ile birlikte yılın 6 ayı Almanya’da 6 ayı Türkiye’de geçirerek yaşamını sürdürmektedir. Uşak il merkezi İslice mahallesinde mütevazi bir evde ikamet etmektedir.

Çok zor şartlarda başlayan hayatları yıllarca gurbette işçi olarak çalışmalarıyla süren hayırseverlerimiz alın terleriyle kazandıklarından 1998 yılında okulumuzu yaptırmışlardır. Okulumuzu yaptıran bölgemizde ayrıca bir sağlık ocağı ve Banaz Küçükler Köyünde de cami yaptıran, insanlığa bıraktıkları eserlerle ebediyen gönüllerde yaşayacak olan Hasibe GÜRBÜZ’e sonsuz teşekkürler ederiz. 

 

Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlkokulu

Personeli ve Öğrencileri

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.04.2024 - Güncelleme: 03.04.2024 21:40 - Görüntülenme: 25
  Beğen | 0  kişi beğendi